További kiemelt területek

Lelki programok és zarándoklatok


A cserkészetben a lelki nevelés kiemelt jelentőséggel bír, ezáltal jól tud kapcsolódni a szakmai tervben megjelölt lelki egészség megőrzésének gondolatához. Ennek a célnak a megvalósítása érdekében kaptak jelentős hangsúlyt a projekt során a lelki programok, zarándoklatok, például a Betlehemi Békeláng zarándoklat, mely kétszer is megvalósulhatott közel 300 spirituális és társasági élményre nyitott cserkésszel.

 
Szakági programok


Különböző tematikájú munkacsoportok, szakágak bevonásával valósultak meg élményprogramok a Kárpát-medencei 16-25 év közötti fiatalok számára az egészséges életmódra nevelés és a külön képzettséget igénylő gyakorlati tudás megszerzése szellemében. A regös, vadonlakó, lovas szakágak és a vízicserkészek 15 programján több mint 1000 fő vett részt.

A szakági programokról bővebben a Mit kaptak a szakágak? aloldalon olvashatsz. 

 
Sport programok


A szakmai terv egyik eleme és a mozgalmunk fontos feladata a testi egészség megőrzése. Ehhez kapcsolódóan szerveztünk a projekt során két sportfesztivált is. A Várpalota mellett, Királyszálláson megvalósított Scout Trail Run 2019-ben és 2020-ban félezer fiatalt mozgatott meg országos és régiós szinten is. A résztvevők között sokan voltak nem cserkészek is, így a kapcsolatteremtésre is jó alkalmat adott a rendezvény.