...országos vezetőként?

▶ A járványhelyzet megmutatta, hogy az MCSSZ hivatalos testületeinek (OKGY, KKGY, OT) szüksége van olyan online felületre, ahol a mozgalom működését meghatározó döntéseket a tagok egymástól távol is meg tudják hozni. Ezért jött létre a VIRUL – online szavazórendszer.

▶ Az MCSSZ komoly partneri együttműködéseket alakított ki az elmúlt évek során. Partnereinktől szakmai tudást, segítséget, adott esetben kedvezményes szolgáltatásokat is kaphatunk, de több szervezettel programjainkon is találkozhattatok. A megállapodásokról itt olvashatsz bővebben. Az alábbi szervezetekkel kötöttünk együttműködést:

▶ 2018-ban született meg a Cserkészet 2027 – A Magyar Cserkészszövetség stratégiai terve. Ebben a kiadványban, amely minden vezető számára elérhető, az MCSSZ olyan célokat tűzött ki, amelyeket 2027-re szeretne elérni. A stratégia országos szintű megvalósítását a szövetségi iroda is segítette az elmúlt években. A stratégiai célok megvalósításában fontos szerepe van a kabineteknek, amelyek munkája 2019-ben indult. A kabinetek fontos célja az önkéntesek és a szövetség munkatársai közötti kapcsolat erősítése is, hiszen önkéntesek és munkavállalók közösen dolgoznak olyan ügyeken, amelyek stratégiai szempontból fontosak az MCSSZ számára, ilyenek pl.: gazdasági, nevelési, kommunikációs kérdések.

▶ Mozgalmunk számára fontos témákat felkaroló önkéntesek strukturáltabb formában, munkacsoportokként dolgoznak. Az elmúlt 4 év során a lelki nevelés előmozdítását a Mustármag Országos Lelki Nevelési Munkacsoport, a fenntarthatóság és teremtésvédelem témáját a Zöld Munkacsoport, a gyermekvédelmet pedig a Fészek Gyermek- és Ifjúságvédelmi Munkacsoport tűzte ki zászlajára. Tevékenységük legkézzelfoghatóbb formája a különböző rendezvények szakmai támogatása, szervezésben való közreműködés. Emellett működésüket eszközök  módszertani láda és segédeszközök, egyenpóló) beszerzésével, elkészítésével támogattuk.

▶ A csapatmentorok munkájának gyümölcseként 14 új csapat alakult meg a Magyar Cserkészszövetségben. (Erről bővebben az Imre herceg terv eredményeinél, a Hálózatosodás és szervezetfejlesztés fejezetnél olvashatsz.) Több kerületben és szövetségben zajlott felnőttképzés, aminek eredményeként cserkésszé váltak a mozgalmunkhoz addig egyáltalán nem vagy csak lazább szálakkal kötődő személyek.

▶ A projekthez révén, a közös ügyek és programok a határon túli magyar kapcsolatok szövetségi szintű megerősödését is eredményezték.