Forrásteremtés munkacsoport

A projekt során előtérbe került a forrásteremtés témája a szövetség és a csapatok szintjén is.

A Magyar Cserkészszövetségnek, mint civil szervezetnek fontos az anyagi önállóság megteremtése, ezért kapott fokozott figyelmet ez a terület. Cél volt, hogy ez a gondolkodás- és szemléletmód a mozgalom szintjén elterjedjen és közismertté váljon, hogy valamennyi cserkészkötődésű szervezetnek is rendelkezésére álljanak a különféle eszközök, amikkel biztosítani tudják az anyagi önállóságukat akár hosszú távon is.

Forrástérkép

Adománygyűjtés, forprofit tevékenység, összetettebb pályázatok és projektek megvalósítása: MCSSZ szintjén tett gyakorlati lépések mellett számos, ezzel foglalkozó tematikus továbbképzést szerveztünk a csapatok és azok fenntartó szervezetei részére.

Alternatív forrásteremtés


A forrásteremtő képzéseknek részét képezte egy kommunikációs egység is, amiben az érdeklődők a közösségi média hatékony felhasználására kaptak tippeket. A középpontban a Facebook és Instagram jelenlét, tartalom előállítás, kampányok tervezése, megvalósítása állt. Ezen alkalmak hitelességét az adta, hogy olyan munkatársak tartották, akik maguk is tevékenyen részt vettek a szövetség forrásteremtő kampányainak megvalósításában.

Kiemelendő a szövetség csapatmédiásainak szervezett, kommunikációval foglalkozó tematikus továbbképzés. A projekt időszak alatt alakult kommunikációs kabinet munkája során arra törekszik, hogy kialakuljon és erősödjön egy ezzel a területtel foglalkozó önkéntes réteg az MCSSZ-ben. Ezt szolgálva cél volt, hogy a képzés tapasztalatai elsősorban a csapatok szintjén hasznosuljanak, ugyanakkor a csapatmédiások közössége és annak tudásbeli gyarapodása hat a szövetségi szintű kommunikáció fejlődésére és javulására is.

 

A forrásteremtés képzéseken személyesen vettem részt, zseniálisak voltak, pont ilyenre van szükség!

Ti mondtátok
Eredmények számokban

(A kimutatást a bal alsó sarokban lapozhatod, a jobb alsó sarokban új ablakban megnyitva a térképet is látod.)