Kárpát-medencei ifjúsági és családos fesztiválok

A projekt legnagyobb eseményein, a Kárpát-medence fiataljait megszólító fesztiválokon a közérdekű témákban szervezett kerekasztal beszélgetések mellett, szervesen megjelent a zenés szórakozás lehetősége és az országos szintű civil szervezetek képviselete is.

 

A 2018-ban megrendezett első Országos Cserkésztalálkozó - Scoutland célközönsége a 16 évnél idősebb cserkészek, cserkészvezetők voltak. Az első Scoutland Fesztiválon 700 résztvevő volt jelen. A fesztiváljellegű háromnapos program a korosztály igényeihez illeszkedett stílusában és programkínálatában is. Lehetőséget adott a kikapcsolódásra, szórakozásra, ugyanakkor a fejlődésre, növekedésre is. A hasonló értékrendű kortársakkal való kötetlen együttlét segíti a cserkészidentitás megerősödését és új kapcsolatok kialakítását is.

Egy igazi fesztivál, cserkész szellemiségben:

Scoutland - galéria

Fergeteges, óriási kezdeményezés. Hogy is mondjam, büszke vagyok, hogy majd egyszer elmondhatom a gyerekeimnek: én ott voltam az első Scoutlanden!

Ti mondtátok

A Gubacs Fesztivál elsősorban az aktív cserkészkorosztályba már nem tartozó, felnőtt, gyakran családos cserkészekhez szólt, meghívva őket arra, hogy kötetlen formában találkozhassanak régi barátaikkal, és igény szerint újra megtalálják helyüket a mozgalomban. Másrészt a program nyit azok felé, akik még nem találkoztak a cserkészettel, de magukénak vallják a mozgalom által képviselt értékeket. Ennek megfelelően a fesztivál programja e sokféle igény kielégítését szolgálta: volt tábortűz, koncertek, táncház, bábszínház, kenuzás a Dunán, csapatjátékok, kreatív újrahasznosítás, kézműves foglalkozások, gyerektáncház, öko-mesekuckó, harci bemutató, mindenki megtalálhatta a kedvére valót.

A Gubacs fesztiválon a 3 év (2018, 2019, 2020) alatt, több mint 1600 résztvevő fordult meg.

Kifejezetten jó volt látni a sok-sok cserkész családot, nagyon motiváló és bensőséges volt a hangulat az egész fesztivál ideje alatt.

Ti mondtátok